Atas Atas Satu!

Tadi bagi Adam soalan matematik. Soalan wang guna abacus. Haaaa... Dalam pada kelas lama masih di jilid 1, kelas baru dah di jilid 2! OMG! Berdebush rasa macam jatuh tertimpa tangga. Jatuh pula dari tingkat 3. Hihihihi. 

Kononnya, cuti raya nak digunakan speenuhnya untuk mengejar silibus di kelas baru. Kikiki. Bukan matematik je tau... Semua subjek dah ke depan. Hahaha. Boleh percaya ke study di musim raya? Kikikiki.

Mission tak gagal. Tapi kurang berjaya. Maklumlah kami belajar dalam 5-10 minit je satu sesi. Berangan nak buat 3 sesi la sehari. Tapi... dapat satu sesi je sehari. Jadi laaaaaaa...

Target nak belajar subjek Kafa sebenarnya. Kikiki. Tapi... lupa nak pinjam buku. Buku Kafa memang tak dibawa balik ke rumah. Tinggal sahaja di Kafa. Jadi... Buku Bahasa Malaysia sahaja yang dibawa ke kampung.

Jauhhhhh dah ni. 

Terdengar Adam menyanyi sambil buat latihan abacus. Ahaaaa!!! Lagu tu mama create la konon. Untuk mama dan Adam. Mama kan mana reti abacus ni. Jadi... Lagu memudahkan mama untuk mengingat. Tak sangka Adam guna lagu yang mama ajar. Ye la. Masa mama ajar memula dulu, memang guna lagu tu. Tapi, kot la dah guna cars lain yang Cikgu ajar di kelas. Kikiki 😍

2 comments:

  1. amboi sakan jadi cikgu..raya pun masih belajar lagi.hehe

    ReplyDelete
  2. Setuju dgn PK. Dh kira rajin ni sb ada belajar juga masa cuti raya.. bgus adam ya

    ReplyDelete