Ocean In The City : Aquaria KLCC

Lamanya tak ada entry pasal info dalam blog ni. Baca tajuk tu, agak-agak boleh teka tak nak cerita pasal apa? Ya! Aquaria KLCC.

Tapi info ringkas sahaja. Sekadar teaser sebelum keluarkan entry bergambar budak-budak comel ni :)

Adam dah banyak kali ke Aquaria. Tapi untuk Aleesya, ini adalah kali pertama. Mama rasa, jika kita duduk berdekatan dengan KL atau mana-mana tempat yang ada kemudahan, sila lah menjenguk kan diri. Zoo ke, taman peringatan ke, semua la. Banyak yang anak-anak akan dapat dengan sesi jalan-jalan begini.

Adam dan Aleesya dapat apa di Aquaria? Adam dapat info dan keseronokan. Aleesya dapat tengok-tengok je la. Mungkin mengantuk, tak ada ekspressi muka dari Aleesya :)

Nak ke Aquaria ni senang aje. Landmark dia, KLCC. Kalau public transport, boleh naik LRT, monorail, bas atau teksi. Untuk kami, naik kereta 5 - 10 minit dah sampai!

Aquaria dibuka setiap hari. Dari jam 10.30 pagi hingga 8.00 malam. Paling akhir kita boleh masuk adalah pada jam 7.00 malam. Tapi... macam rugi sangat la nak masuk jam 7.00 malam tu. Sejam aje? Tak puas nak menikmati apa yang ada di dalam. Sayang duit oooo...

Nak tau lebih lanjut, cari di aquariaklcc.com. Dengan keluasan 60,000 sq. ft, dan lebih 5,000 spesis hidupan laut, banyak yang boleh kita pelajari. Jom!

Lain kali mama update entry bergambar!

No comments:

Post a Comment