Sakit Lutut Bukan Hanya Untuk Orang Tua

Sakit lutut sangat menyeksakan. Pergerakan terbatas sekaligus menjejaskan kehidupan sosial. Rendah diri kadang menyelubungi kerana keterbatasan keupayaan fizikal. Aktiviti seharian, hatta untuk bersembahyang pun terganggu.

Dulu, sakit lutut sinonim dengan warga emas. Orang yang dah berumur. Sekarang, usia bukan batasannya. Muda-muda remaja pun ramai yang sakit lutut. Pelbagai punca sakit lutut - ligamen yang haus akibat bersukan, kemalangan, berat badan yang naik mendadak dan macam-macam lagi.

Jika berpunca dari berat badan berlebihan, ubat paling mujarab adalah dengan mengurangkan berat badan. Otot juga perlu dilatih supaya kuat.

Jika berpunca dari kehausan ligamen dan lain-lain, bolehlah try supplement ni : ostematrix,  omega guard dan AJHT. Ramai yang telah mencuba dan mengakui ianya berkesan.

Ostematrix - sumber kalsium dengan tambahan magnesium, vitamin D untuk mengoptimumkan penyerapan kalsium oleh tulang. Jadi, tulang kekal sihat!Omega guard - kandungan omega3 melambatkan degradasi tulang rawan. Ia berfungsi sebagai pelincir di antara sendi-sendi. Dengan itu, radang sendi akan dapat dikurangkan.

AJHT - bertindak seperti kusyen yang menggantikan tulang rawan yang haus, memelihara tisu penyambung yang sihat untuk menyokong keselesaan sendi.

Jom dapatkan! Jika bukan untuk diri sendiri, hadiahkan kepada insan ter sayang. Terutama ayah dan ibu yang sememangnya telah berusia.

Nak? Jom contact! Harga special mampu milik. 

Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
whatsapp : 012 629 5415

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

2 comments:

  1. ramai juga blogger yang promosi produk shaklee nih...

    ReplyDelete
  2. betul2.. deno semasa sle serang sendi, sampai tak boleh jalan ... lutut sakit

    ReplyDelete