Aktiviti seni meransang kreativiti anak. Selain menyeronokkan, sebenarnya banyak nilai-nilai murni yang boleh didapati dengan aktiviti seni.
Aktiviti mewarna misalnya, dapat melatih anak untuk meluah dan mengekspresi diri mereka. Sama juga dengan bermain sand art. Kreativiti kanak-kanak terserlah dengan kebebasan mereka untuk menggunakan warna etc.
Tapi, bagaimana jika kebebasan berkarya itu kita sekat? Hihihi...
Sand art ini, telah ada sample hasil seninya.
" Cuba buat ikut yang ini ".
" Ala... kenapa kena ikut? Suka hati Adam la nak guna colour apa ".
Hahaha.. agaknya, Adam rasa kebebasan dirinya terbatas jika terpaksa ikut sample yang diberi. Walau bagaimanapun, inilah hasilnya setakat ini. Mungkin hujung minggu nanti dapat disambung :)
Published with Blogger-droid v2.0.9
Adam minat melukis ea? Mula2 dulu adam lukis elok x? Ada conteng merata tak? Naim nampak cenderung conteng merata, tu yg saya belum dedahkan dia dgn alat melukis sepenuhnya..
ReplyDeleteAdam x sempat nk conteng pun. Masa dia kecik, mmg ada nmpak dia pegang pensel nk conteng. Tapi, MA terus suppy dengan kertas dan buku, so, dinding kami selamat dari diconteng.
DeleteTapi, kalau buku dikoyak, mmg byk la ;p
dulu sy suka gk warna guna sand art nie..mmg suka lukis sjk kecil lagi
ReplyDeleteklu itu hasilnya dah cukup cantik tu..bagus adam berbakat
ReplyDelete