No More Line Tracing

Rasanya sudah sampai masa untuk Adam steps forward. Dari asyik buat line tracing sahaja. Buku nursery math 2 ni pulak, dari last Friday masih tinggal 3 pages je lagi. Tapi, anak mama macam tak je nampak gaya nak buat pun. Owh... weekend memang dia tak kan jeling buku, tapi, sudah hari Rabu. Tiada tanda nak habiskan. Tak pe la, kalau datang wahyu nanti, habis juga :)

Cukup, cukup sudah. Cukup sampai di sini saja. Hihihi... Sempat nyanyi. Once lagu favourite Adam. Sekarang, layan Najwa Latif ft Slq. Juga Jacklyn Victor Sebelah nyawaku pergi -- Lagu Indera Jonet. Dan juga, menggunakan program tv untuk membezakan hari Adam berjaya! Monday = Isnin = Indera Jonet.

Dari dulu sampai kini, Adam asyik buat line tracing. Rasa macam perlu berubah. Lepas ni, nak minta Adam tiru huruf pula. Sebab, rasanya macam membazir masa la pula asyik buat benda yang sama. Juga takut Adam bosan. 

So, lepas ni, kita menulis huruf pula! Mula-mula huruf, lepas tu boleh la nombor pula. Yeay! Adam dah ready untuk di enroll ke tadika. Which tadika? Hahahahah.... Tak boleh nak satisfy semua needs. Pilih yang di tengah yang memudahkan mama dan tidak memudaratkan Adam :)

First attempt Adam menulis tanpa dot dot dot. Ok la kalau macam ni. Jimat pun jimat. Mama tulis dua yang pertama, Adam sambung sahaja yang lain. 

Not bad eh? Mama letak capital A je, Adam masukkan sekali small a.


Reward mesti ada. Hihihihi... walaupun tak seberapa, Adam happy giler!


Ha... menyelit sikit nama dia. Dah pandai eja nama sendiri. Untung sebab nama pendek. Nama Adam = Adam bin ... senang nak ajar :)


So, budget buku ni boleh kita beli buku aktiviti yang lain pula. Mama suka! 

4 comments:

 1. Adam budak yang cerdik, InsyaAllah. :)

  ReplyDelete
 2. Adam nanti dah sekolah sure budak bijak pandai nih...:)

  ReplyDelete
 3. bagus dah pandai tulis nama sendiri
  bijak ko adam.


  salam kenal2 yer sis, terima kasih dtg jengah ke blog tu hehehehe

  ReplyDelete