Kuah Tumpah Ke Nasi - Where Else?

Ini yang dikatakan bapa borek anak rintik. Since papa ada banyak collectible items / toys, minat tu jatuh pada anak dia. Agak malang la jugak, sebab, si anak tu pun, pandai menilai toys. Bukan sebarangan toys yang dia minat. Kalau memilih toys, boleh ambil masa berjam-jam. Huuuh! Unless, dia dah tau apa yang nak dibeli.

Hari ini, hari ke-empat Adam demam panas. Mencecah 40 darjah. Masa mama bawa ke klinik last Friday, badan dia macam dah menggigil-gigil. Tarik. Bawa ke klinik kanak-kanak. Mula-mula terfikir untuk ke Ampang Puteri, tapi bila fikir-fikir, takut dapat Dr. entah apa nama dia. Not so good doc tu. Baik hantar ke klinik pakar kanak-kanak. Bilnya memang mencecah seratus, tapi, kalau Ampang Puteri, bil Adam akan cecah hampir RM200 + servis yang mama tidak berapa berkenan. Sorang je doctor yang tak berkenan, tapi, kalau dapat dengan dia, tak berbaloi la duit tu.

Harap-harap hari ni, Adam akan sembuh. Kesian. Bosan jugak kan, terkurung dalam rumah. Nak berjalan-jalan pun, hati tak senang. Kalau Adam ok, petang nanti / malam kita keluar sekejap.

Eh.... lari topic pulak. Actually nak cerita, dalam demam-demam, dia masih boleh tersenyum ambik gambar, masih kepala ligat berfikir apa lagi toys yang dia xada. So, semalam, walaupun demam, kita keluar juga sekejap untuk mendapatkan ini...


Al-kisahnya, last week, papa nak belikan. Tapi dia tak nak. Dia hanya nak kan yang biru sahaja.So, semalam, lepas tengok vcd, ada la watak birth ni. Terus la Adam mengamuk-ngamuk nak birth. So, terpaksala kami meredah hujan ribut untuk membelinya. 

Owh... collection papa memang telah banyak berkurangan. Kesian. Instead of jadi display dalam cabinet, Adam ambil buat main. Huuuu... mau nangis rasanya. So, dari rumah yang penuh dengan benda-benda ni, nampaknya semakin kosong. In fact, since kami pindah sini, bilik papa tiada lagi rak-rak yang tergantung di dinding. Kalau dulu, rasanya, nak pijak pun kena hati-hati. Dek hilangnya toys papa, papa pun jual. Itu pun, hanya jika Adam approve. Sebab, kalau jual dia tak tau, mau mengamuk la jawabnya. Memory budak kecil sangat kuat. Walaupun banyak, dia boleh ingat apa yang ada.Yang ini, actually ada yang nak beli. Harga pun not bad. Kira memang untung la... tapi, not approved by si kecik. Hahaha..... 


Owh ya.... demam-demam pun, sempat mumbling sorang-sorang menyebut apa lagi yang dia xde. Habis la..... Kamen rider ni, walaupun dah ada berkotak-kotak, banyak lagi yang xde....


p/s : budak demam ni, breakfast minta McD. Lunch makan sate and dinner makan spegatti. Uik? Lapar sebab banyak hari tak makan kot?

No comments:

Post a Comment