Pendidikan Kanak-Kanak

Sekarang, sudah semakin ramai ibu bapa yang begitu concern pasal pendidikan anak-anak. Bahkan sudah ramai di barat dan juga timur yang mengajar anak sendiri di rumah. Maksudnya, anak-anak belajar di rumah. Diajar oleh ibubapa dan hanya didaftarkan untuk mengambil peperiksaan awam. Aduh!!! Hebat sungguh.

Dalam kepala ni, memang salute betul la kepada mereka ini. Sangat rajin, dedicated demi menjamin kualiti kecemerlangan anak-anak.

Mama pun ada jugak ajar Adam sikit-sikit kat rumah. Tapi, memang waaaaaays la kalau nk di compare dengan homeschool ni. Setakat 5 minit satu session? Mana ada school yang belajar 5 minit je sehari. But i believe, baik ada dari tiada. Lagipun, apa yang kita belajar ni informal. Seronok-seronok saja. Janji kita happy :D

Owh, untuk itu, terpaksa mengaku, dah seminggu kita x buat apa-apa. Sorry ya.... Ada la sikit, maybe seminit sehari. Ahahah!!!! Satu minit pun kira ke? Kira la sayang.... sebab walau sikit ada impak :D

Kalau nak harap benda yang besar2, memang xde la kan. So, small things pun kira! To took our small steps sebelum boleh berlari ya sayang :)

No comments:

Post a Comment