Pergi Kidzania Free!

Nak pergi Kidzania? Nak! Adam teruja sangat. Sebelum start cuti sekolah lagi, borang kebenaran dan bayaran ke Kidzania telah diberikan oleh ustazah. Jadi... cuti sekolah akan bermula dengan Kidzania!

Happy budak-budak. Kebetulan pula sedang minggu exam. Bayaran RM150 per kid telah dibayar. Tapi... ustazah kata, " Siapa dapat no. 1 akan dapat pergi Kidzania FREE! ". Amboi!!! Siapa tak teruja kan!

Owh... ini rombongan Kafa Adam.

Dipendekkan cerita ...



Alhamdulillah. Kiranya, Adam dapat 4 hadiah la termasuk refund RM150.00. Kikiki. 

Meh layan gambar. 

Ni on the way to Kidzania. 







Classmates.










Boys in action. Gambar pertama, Adam and friends bekerja di kilang vitagen.




Yang ini, mereka menjadi Pegawai Perlancongan!




Ini di dalam recycle centre.



The girls.

Puppet plays, maskot play and incometax officer! In dreamland pun ada juga incometax officer! Mungkinkah mereka kekurangan idea apa lagi pekerjaan yang lebih menarik?




Chefs in action! Young journalist, tailor and toll gate girl :)




Yang ini pula, paramedics in action. Adam dan kawan-kawan sedang merawat Ali yang patah tangan.





Yang pasti, Adam excited sangat! Macam-macam cerita. Malamnya, Adam tidur awal. Tak dinner pun! Kejut untuk bangun makan, terus full bar energy Adam. Tidur sekejap ambil mood la tu!

1 comment: