Cendol Sedap Di Melaka

Keadaan panas terik di Melaka, jika pekena cendol alangkah sedapnya. Cendol di sini memang famous. Apa bezanya dengan cendol di luar? Haaa... bezanya pada gula yang digunakan. Bukan gula tebu, sebaliknya gula Melaka.

Gerai ini yang kami terjah selepas pengalaman naik beca. Betul-betul di tengah bandar Melaka.


Orang? Masya Allah! Ramai! Haaa...Tiga kali guna tanda seruan. Ni gerai tepi jalan je tau. 


Kami makan cendol biasa. Adam, kalau boleh anak order " cendol tanpa cendol ". Kikiki. Sebab Adam hirup kuah aje. Dia tak makan segala isi cendol tu :)


Mama dan papa, mana cukup semangkuk. Order lagi. Cendol durian pula. Sedap!


Kalau yang selalu kita jumpa, cendolnya manis gula... yang ini tak la manis sesangat. Just nice. Sesedap rasa. Esoknya, kami makan cendol pulut durian pula. Yum! Yum! Yummeh!

3 comments:

  1. Wah.. next trip ke melaka boleh cari tempat ni pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap! boleh la menyinggah! Servis pun cekap!

      Delete
  2. Nampak gerai ni tapi kami tak cuba pun. Balik naik cruise dah lewat petang sangat. Singgah beli air je.

    ReplyDelete