Space Shuttle Di Petrosains

Haaa... siapa pernah naik space shuttle di Petrosains? Angkat tangan! Ok. Mama tak pernah naik. Papa pun tak pernah. Aleesya? Mestilah tak pernah. Tapi Adam dah naik!

Plannya macam ni. Adam naik space shuttle dengan papa. Tapi, Huzaifah pun tiba-tiba nak naik. Seat kosong hanya ada dua!

So, Adam naik bersama Huzaifah.


Hohoho. Risau juga mama. Boleh ke Huzaifah tolong tengok-tengokkan Adam? Jarak umur 3 tahun. Tapi... boleh ke tolong mama jaga Adam.

Inilah space shuttle nya.



Nampak macam tak ada apa-apakan? Tapi, saksikan video di bawah. Huuu... video 3 saat je kot. Bateri phone habis pula.



Huishhh... bergoyang kuat tau. Dalam video tu intro je. Hati mama dah tak keruan. Menangiskah Adam? Menjerit ke di dalam tu? Huzaifah peluk tak Adam kalau Adam takut? Memang hati mama gelisah!

Akhirnya berhenti, dan Adam melangkah keluar dengan Huzaifah.


Tau apa komen dua budak ni? " Seronok kan? Lain kali boleh naik lagi? ". Waduhhhh... yang melihat dari luar ni, rasa nak luruh jantung :p

3 comments:

  1. Adam boy la mama. Boy kena berani n adventures.. Macam best je benda ni.org tua bley ke naik?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh. awalnya papa nak naik dgn adam. tapi seat tinggal 2 je. itu yang papa tak dapat naik

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete