Aleesya Berjalan!

Aleesya dah berjalan! Bila? Bulan lepas lagi dah berjalan, tapi... Beberapa tapak dan jatuh. Bangun dan jatuh semula. Sekarang? Hihihi. Pada usia 15 bulan, boleh di announce ... Aleesya dah berjalan. Self confidence lebih sikit, walaupun baru berjalan, dah ada hati nak berlari.

Owh... Aleesya dah berlari. Kita yang risau. Risau Aleesya jatuh. Maklumlah... Budak baru je berjalan.

Bercakap? Masih sama. Sedikit-sedikit sahaja.

Memanjat dan terjun? Memang hobi sejak dulu!

Apa lagi ye? Macam-macam akal si Aleesya. Makan? Semua boleh. Tapi... Berebut la nak menyuapkan dia. Aleesya nak makan sendiri. Seeloknya, biar je Aleesya makan sendiri. Nanti, senang. Ke mana-mana dia makan sendiri dengan tertib. Haaa... Itulah Adam dulu. Tapi... Memula, mamanya kena la redha dengan kesepahan yang berlaku. Dan... Malangnya, belum nak redha. Jadi, mama la suapkan Aleesya makan.

Bila makan biskut, berlumba-luma nak menyuap. Aleesya suap ke mulut sendiri dan suap juga ke mulut mama. Huuuuiiii... Mana tak naik berat <- alasan untuk makan banyak!

Next time mama update cerita betul-betul ye. Mama bukan tak ada masa, insya Allah sentiasa boleh cari masa untuk hobi yang digemari. Cuma mood menulis hilang. Hihihi

1 comment:

  1. tahniah alisha..walau lambat jalan,sekali jalan terus nak berlari.syabas!hehe..

    ReplyDelete