Topi Baru

Lama tak menggunting-gunting. Hari tu, terpegang gunting. Ohoooo... statement terpegang! Aishhh... nampak kekok je Adam menggunting. Kekok! Macam tak biasa menggunting je!

Apabila Adam menggunting bulatan, owhhhh... bersegi-segi! Tak smooth!

Ehhhh... kena praktis lebih la macam ni. Mama tak prepare apa-apa untuk Adam. Nak menggunting kosong, macam bosan pula. Masuk stor, haaa... ada paper plate. Tapi yang fancy dah habis. Ada yang medium size, plain. Memang bukan saiz kepala Adam ni. Adik boleh la.

" Adam nak tak buat topi macam Adam buat dulu? ".

" Nak! Nak ".

Ok. Adam ikut je arahan mama. Melipat-lipat dan menggunting lurus. Untuk hiasan, terpulang kepada Adam untuk menggunakan warna pensel, air, crayon atau magic. Adam pilih magic.

Inilah prosesnya.



Hasil akhir, di atas kepala Aleesya. Haaa... bersepah mainan dan buku dikerjakan Aleesya. Nak kena train Aleesya mengemas ni!



Happy nya Aleesya menggayakan topi abang buat! Terkekek-kekek Aleesya ketawa. Amboi adik!!! Sukanya dia!

2 comments:

  1. wah.. ni topi gaya apa ni? seronoknya adik pakai topi yang abang buat tu

    ReplyDelete
  2. cantik topi aleesya,pandai adam buat

    ReplyDelete