Ingatan Takut Lupa

Rajin Adam tulis nota. Semenjak dua menjak ni, selalulah bernota-nota. Hari tu Adam kasi nota cinta untuk mama. Haaaa... Yang ini nota untuk diri sendiri.

Kami berjalan-jalan di mall sambil bergembira. Tapi di tangan Adam ada kertas. 

" Apa tu Adam? ".

" Owhhh... ni untuk Adam. Takut Adam lupa ".

Kisahnya, memang setiap kali ke mall, Adam akan bermain game. Tak pernah la lupa! Biasanya selepas makan-makan, memang tempat game la kami tuju.

Ini notanya. 



Kata Adam, " Kita kan tunggu wan dan Hanif datang sekali. Adam takut nanti Adam happy-happy main dengan Hanif sampai lupa nak main shoot-shoot ".

Owhhhh.... alkisahnya! Jangan risau. Mama dan papa kan ada untuk ingatkan Adam. Tapi, baguslah. Ada effort untuk mengingatkan diri sendiri. Agaknya kalau Adam ada telephone, mesti dah set reminder tu!

2 comments:

  1. Replies
    1. aaaa.... takut ralit main, lupa pula nak main kt situuuuu

      Delete