Sedapnya Buah-Buahan

Aleesya suka anggur dan pisang! Sedap! Mungkin kerana manis atau mungkin juga sekadar beralih rasa. Zaman mula-mula makan solid food, ada juga bagi Aleesya makan betik. Tapi, tak ada la macam suka sangat. Sekadar makan sebab disuap.

Tapi, makan anggur dan pisang ni, lajuuuu! Atau... mungkinkah sebab masa bagi betik tu, mama lecek. So, rasa dah kurang sedap. Pisang dan anggur ni, tak lecek pun. Aleesya pun dah besar. Gigi pun dah tumbuh. Selain manis, sedap makan sebab ada tekstur kot!

Sukanya nak nganga kan mulut Aleesya. Nak intai gigi comel dua biji yang masih belum tumbuh sepenuhnya itu!

Tapi.... pisang yang ori je tau. Biskut pisang ( biskut baby ) tu, Aleesya langsung tak suka. Baguslah Aleesya tak suka. Mama rasa biskut tu manis la. Tak sesuai untuk baby! Hohoho!

No comments:

Post a Comment