Beramah Mesra Dengan Kawan Baru

Abang ni, umur dia 8 tahun. Pemenang tempat pertama Hasbro Cunstructbots Challenge hari tu. Semasa pertandingan, mereka sempat bermain bergurau senda.

Rupa-rupanya, abang ni la yang tumpang sekaki main dengan Adam di theme park. Dia dan adiknya. Masuk sekali dalam game Adam. Memula bagi sokongan aje, last-last, dia yang control kapal. Adam, insya Allah tak kisah main sama-sama. Asal jangan saja conquer sorang-sorang.

Ingatkan abang ni Melayu. Tapi, sebab mama dengar instructor tu cakap cina dengan dia, bisik minta papa intai nama. Ok. Ya. He is Chinese. Bagusnya Malaysia. Aman damai semua. Budak-budak lagi ketara. Apa kaum pun, kita boleh bergaul bersama :)

2 comments:

  1. Ala mana gambar abang yang dimaksudkan ni? Jenis budak peramah dan bijak juga ni. Usia gitu dah pandai bergaul mesra dengan orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar abang tu ada kat entry sebelum ni ;)

      Delete