Picnic Sekolah Dan Sambutan Hari Ibu

Picnic sekolah? Ok la kan... berkelah! Tapi, sambutan hari ibu! Owhhhh... Hahahha... ye... cerita lama yang baru nak diceritakan!

Jangan tak tau... excited punya pasal dengan aktiviti anak-anak, mama ambil cuti tau! Ambil cuti supaya boleh bersama-sama Adam berpicnic. Hihihi...

Wahhhh!!! Haaaa... jangan tak tau, bukan setakat mama je yang bercuti, Hanif sekeluarga dan grandmother wan pun datang sekali! Jauh tau! Iye la.... mama sekangkang kera je. Tapi, Hanif dan wan kena meredah jem dua jam, semata-mata nak menggembirakan hati Adam. The more, the merrier!

Anak bujang sedang beratur bersama kawan-kawan. 


Haaaa... masa mama hantar Adam ke school, dimaklumkan budak-budak akan breakfast dulu sebelum keluar. Tapi, tak sempat kot. Budak-budak belum makan. Kesiannnnn.... lapar la anak bujang ni.




Tapi, bila gather ramai-ramai macam ni, mungkin la mereka terlupa yang masing-masing belum makan!

Akhirnya, tiba time makan. Aishhh..... mama memang concern lebih part makan ni! Kesian anak-anak! Anak-anak dibekalkan roti dan air kotak. Ermmm....



Kami bawa sosej cheese kegemaran Adam. So, letakkan bekal makanan tu pada Adam. Seorang demi seorang budak berpusing. 

" Nak ke sosej ni? ".

" Nak! ".

" Ambik la ".

Dapat la seorang seketul. Jadi laaaa... kongsi ramai-ramai kan. Alas perut sebelum aktiviti selanjutnya.


Haaa... itulah aktiviti selanjutnya. Kanak-kanak menyanyi bersama-sama. Adam senyum dalam paksa tu. Panas! Dia kan tak tahan panas!

Till then... mama sambung next entry :)

Apsal la senget benget gambar ni... i'll adjust later <3

1 comment:

  1. Enjoylah budak-budak kalau ada aktiviti ramai-ramai macam ni. Panas ke, penat ke, lapar ke tolak tepi dulu. Yang penting nak bergembira sakan dengan kawan-kawan. Dah sampai rumah tentu baru terasa letih si Adam tu..

    ReplyDelete