Perkembangan Aleesya 8 Bulan


Aleesya genap 8 bulan. Yeayyyy!!!!

Apa perkara baru ye.... ahaaa.... summary ringkas je ni, sebab nak update cerita panjang lebar. Alkisahnya laaa...

Merangkak? Belum lagi. Walaupun dah boleh buat posisi macam nak merangkak... statik. Tak gerak pun. Ok Aleesya. Take your time.

Makan : selalu Aleesya makan bubur nasi menu sayur / ikan / ayam. Bulan ni mama dah start buat menu ikan + sayur / ayam + sayur.

Puree : puree pisang, Aleesya terus muntah. Kurma dia tak suka. Carrot? Yummeh!

Main : suka main! Favourite person selain mama adalah ... Adam!

Habit kat school : puasa. Aleesya puasa susu. Aishhhh... aritu ok je minum ebm dalam botol. Sekarang ni, nampak aje botol, dia terus mengamuk. Huhuhu. Kesian anak mama.

Gerakan baru : joget. Dulu, dengar music, kaki je gedik-gedik. Sekarang, dah pandai goyangkan kepala.

Itulah si manja Aleesya =)

1 comment:

  1. La, Aleesya dah 8 bulan. Dah lain rupanya sekarang. Saya baru blogging nak setahun this July. Maknanya masa saya mula-mula bertamu di sini, Aleesya baru lahir. Dah besar dah baby comel ni...Tak lama lagi boleh dance berdiri dengan dua kaki ya, Aleesya !

    ReplyDelete