First Teddy Bear


Teddy bear? Berapa bulan dah belinya. Tapi, MA baru terasa ada sedikit mood nak mengupdate. Aloooo.... sian pulak si kecil ni. Dah la tak ada my-aleesya, update pun malas-malas.


Ok. Jom berkenalan dengan our hero in red. IRON MAN!!!! Haaaa... inilah first teddy Aleesya. Owh... jangan la risau takut MA publish cerita 2nd, 3rd ngan 4th teddy ye. Kalau publish pun, nanti MA cerita dengan kreatifnya ♡.

Masa mula-mula beli ni, agak-agak siapa yang excited dengan Iron Man ni? Haaaa... pasti lah si abang Adam. Adam yang excited terlebih. Dahhhh... beli iron man kan. Kalau beli barbie, Adam tak pandang la kan.

Kaler iron man yang terang ni memang sesuai la dengan si baby Aleesya. Kasi nampak jelas. Dannnn... memang excited Aleesya main. Menjerit-jerit tau Aleesya main. Ohoooo.... jangan bayangkan suara kasar ok. Bayangkan suara princess yang lemah-lembut dalam cerita kartun. Yang kononnya terjerit " Help! Help! " sambil mengharapkan prince charming akan datang membantu. Ahahaha. Suara halus.

Itulah suara halus Aleesya. Kadang-kadang, saje di jeritnya sambil main-main. Seronok mendengar, memang la. Tapi.... aishhh... kesian pun ada. Habis hilang suara nanti. Berpeluh sakan menjeritnya. Itu lah si manja kami, Aleesya.

6 comments:

  1. Ni camna ni... Aleesya nyer teddy tapi pilihan Abang Adam.... kalau Aleesya takut, Abang Adam boleh aje ambil bawa lari Iron Man ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..... aleesya suka! Maybe sebab kaler terang

      Delete
  2. amboi comel gila teddy iron man aleesya..pilihan abg mesti la superheroes kegemaran abg..takpe adik tak pandai demand lagi..barbie besar nti baru beli.hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe..superhero aleesya nih..

    ReplyDelete
  4. Assalam,
    teddy bear iron man...padanlah adam pun suka..tak jealouse ke dia..sepatutnya adam yang lebih sesuai ngn iron man tu...tapi takpa lah bolih share kan...

    Salam ziarah dari bunda..

    ReplyDelete
  5. Comelnya teddy bear gegirl ni. Haha. Masa Nazif kecil dulu abang dan kakak sepupunya bg bear yg berwatak perempuan.. kelakar.. tapi Nazif jenis tak main sgt.. lepas beberapa hari masuk mulut dia mula campak je.

    ReplyDelete