Minyak Ikan Terbaik Untuk Anak


Kalau ikut blog ni dari awal, memang MA ada beri supplement kepada Adam. Bukan sejak join Shaklee tau. Dari awal lagi. Sejak Adam berumur setahun. Macam-macam la Adam makan - multivitamin Blackmore,  vitamin c appeton, madu asli, Scott emulsion.  Kenapa? Semuanya kerana kepentingan supplement kepada anak.

Maklum sahajalah kan, dengan Adam yang dulunya picky eater, memang kena kasi supplement la! Dah la Adam sering demam. Jadi, dengan pemberian supplement tu, walaupun masih demam-demam, tapi dah banyak berkurang. Dulu setiap bulan spare RM200 untuk ubat Adam. Sejak amalkan supplement, jarang-jarang sakit.

Sejak mengenali Shaklee, Adam makan chewable vitamin C. Banyak perubahannya. Lebih serasi berbanding lain-lain vitamin yang pernah Adam makan. Omega guard ( minyak ikan shaklee ) pula, MA dalam usaha untuk memberinya kepada Adam. Dah tahu kebaikan vitamin semulajadi kan, jadi kenapa nak bagi yang sintetik kepada anak.

Kenapa MA nak bertukar dari Scott emulsion kepada omega guard? Pastinya sebab khasiat minyak ikan yang lebih tulen! Jom baca jap =)

Setiap sel badan kita mengandungi asid lemak omega 3. Otak manusia juga sebahagian besarnya terdiri daripada asid lemak ini. Bermaksud, omega 3 ni penting untuk kesihatan anak sejak lahir. Buktinya, susu baby sekarang ni semuanya ada sekurang - kurangnya DHA. Malah, janin yang dibekalkan cukup omega 3 akan mempunyai tahap IQ yang lebih tinggi berbanding dengan yang tidak mendapat omega 3 secukupnya. Dah la Adam tak minum susu... sesekali sahaja!

Kebanyakan kanak-kanak tidak mendapat asid lemak omega 3 dengan mencukupi. Mungkin la rosak masa proses, masak etc. Ataupun picky eater macam Adam. Jadi, ianya perlu diperolehi dari sumber lain - supplement.

Macam mana nak tau supplement  minyak ikan mana yang terbaik untuk anak kita? Lagi tulen lagi bagus.

Jadi, jom la bagi omega guard kepada anak kita. Kenapa? Sebab ia sumber omega 3 yang paling tulen.

Tengok jadual di bawah. Dalam setiap 1000mg omega guard, ia mempunyai lebih DHA dan EPA. Bermaksud ia lebih tulen berbanding brand lain. Minyak ikan yang tidak tulen selain kurang bermanfaat, dikhuatiri mengandungi toksin jika diekstrak dari hati ikan. Ishhh... dari nak anak sihat, bijak lain pula jadi nya. 

Omega guard shaklee pula adalah diekstrak dari ikan laut dalam - kurang pencemaran, dan lebih selamat.

Owhhh... bulan ni ada promo tau!
♡ buy 6 free 1
♡ free membership
♡ cash bonus bulan depannya

Kalau tak nak beli 6 pun tak apa.... nak 2? 3? Pm aje. Harga mampu milik. Rugi tak beli time promo. Jimat banyak!

Baca tak? Banyak kan khasiatnya. Insya Allah, Adam akan dapat juga khasiat omega guard ni. Aleesya,  insya allah dapat sebab MA consume omega guard setiap hari =)

2 comments: