Kenapa Vitamin C Sangat Perlu Dalam Badan Kita


Kajian membuktikan vitamin C adalah perlu atau WAJIB untuk pembentukan kolagen badan, membentuk ikatan untuk tulang, kulit, salur darah dan lain-lain tisu badan.

Kekurangan vitamin C akan menyebabkan radang pada gusi, kekeringan kulit, dan lain-lain penyakit berkaitan skurvi.

Vitamin C yang mencukupi perlu untuk mencegah perkembangan kanser berkaitan mulut dan sistem penghadaman.

Vitamin C adalah antioksidan yang boleh meneutralkan molekul oksigen yang tidak stabil, yang mampu merosakkan DNA kita. 

Vitamin C juga adalah penting untuk hati dan saluran arteri. Kajian membuktikan pengambilan vitamin C yang mencukupi adalah penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung. Antioksidan dalam vitamin C akan mengelakkan kerosakan dinding arteri yang memungkinkan peningkatan kadar kolesterol dalam badan.

Pengambilan vitamin C untuk ibu menyusu juga akan mengurangkan risiko alegi kulit terhadap baby. Ini berita baik untuk mendapatkan bayi yang sihat.

Banyaknya kebaikan vitamin C ni. Jom cuba sr vita c 500mg shaklee ni. Sebiji bersamaan 7.5 biji khasiat buah oren. Sebotol pula boleh tahan sampai 6 bulan. 


Sustained Released vitamin C adalah menggunakan teknologi pelepasan masa. Vitamin C 500mg dilepaskan perlahan-lahan selama 5 jam untuk kesan yang lebih baik. Pengambilan 2 biji sehari pula akan memastikan khasiat vitamin C kekal di dalam badan selama 24 jam. Hebat kan?

Ida
SID : 954336
Whatsapp : 012 - 340 7500

2 comments:

  1. sekarang berebut dgn suami akak..dia pun makan gak vit c akak tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu, sr vita c xde stock. Setahun xde stok. Skrg dh ada. Nnti habis, beli yg ni pula =)

      Delete