Vitamin B Complex Untuk Ibu Berpantang

Vitamin B complex sangat penting untuk ibu yang baru melahirkan anak. Vitamin B complex, pain killer dan ubat kurang bengkak biasa dibekalkan oleh hospital kepada ibu baru bersalin.

Kenapa?

Vitamin B complex dapat membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan ibu baru. Proses meneran dan rutin berjaga malam yang baru sesungguhnya amat meletihkan. 

Vitamin B complex juga mengurangkan risiko ibu meroyan. Kerana ia membantu di dalam mengawal stress. Mood yang baik diperlukan untuk rembesan oksitosin yang seterusnya membantu penghasilan susu badan.

Vitamin B complex juga memastikan sel-sel saraf dapat berfungsi dengan normal. Dengan ini, tekanan juga dapat dikurangkan.

Vitamin B complex juga membantu membekalkan tenaga dengan menukarkan karbohidrat kepada glukosa yang seterusnya ditukarkan menjadi tenaga.


Seperti vitamin C, vitamin B complex juga adalah vitamin larut air yang mudah termusnah oleh proses memasak. Yang masuk ke dalam tubuh pula hanya akan digunakan secukupnya. Selebihnya akan dikumuhkan melalui air kencing. Sebab itulah vitamin B complex perlu diambil sebagai diet harian untuk memenuhi keperluan tubuh. 

Haaa... nak cuba? Jom contact di bawah =)

Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
Whatsapps : 012 629 5415

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments:

Post a Comment