Sambungan Peter and Jane 1 (c)


Adam ni sedang honeymoon. Mama cuti lama, dia pun ikut bercuti juga. Hanya pergi time exam hari tu. Tak apa la. Lepas ni, kita pergi school ye. Kesian pulak cuti lama-lama.

Haaa... atas ni, Peter and Jane 1 (c). Yang start buatnya sebelum Aleesya lahir. Lama juga buku ni terbengkalai macam tu je.

Siang tadi, saja-saja sebut,

" Lamanya Adam tak study. Peter and Jane 1 (c) belum habis kan? ".

Adam ambillah buku tu. Dapat la juga 2-3 page dia buat. Maklumlah, otak mudah berkarat jika lama terbiar. 

Diperhatikan, fokus Adam lari akhir-akhir ni. Asyik nak main game aje. Kalau dulu, boleh bagi 2-3 arahan sekaligus. Sekarang, bagi 1 arahan pun, kadang-kadang dia tak ingat.  Hmmmm....

7 comments:

  1. teruja dpt adik kot...tu yg nak main jer

    ReplyDelete
  2. byk sgt main game mmg macam tu,aiman pun sama..skang ibu kata main game 2 jam je sehari tak boleh lebih....:)

    ReplyDelete
  3. aah klu dekat bley studi sesama..budak ni klu ada geng semangat la sikit kan..

    ReplyDelete
  4. wow..lamanya adam cuti..dari adik lahir lg ye..
    cepat sambung!! =D

    ReplyDelete
  5. heheh biase la tu, mak cuti pantang, anak pun same honeymoon...dah dieorg ikut kite lik kg berpantangkan hehehehe...don worry adam budak bijak sure die cepat ingat balik tuh....

    ReplyDelete
  6. hai adam.salah kenal dr aunty rara =)

    ReplyDelete
  7. Samalah tu. My Adam also masa kat tadika baca Peter & Jane pun tak habis. Sibuk katanya nak abiskan game!

    ReplyDelete