Peter And Jane 2 (a)

Yeay! Finally move on to Peter and Jane 2 (a). Owhhh... last 2 page dalam 1 (c) tak habis buat. Adam kata susah. Ok. Kalau susah kita move on. Lain kali boleh buat bila Adam dah faham.

Balik je dari school, Adam akan layan youtube. Macam-macam dia study - star wars, ultraman. Kadang-kadang Mr. Bean pun layan. Agak-agak penat, main game pulak kat ipad. 

Tup-tup, study dia. Bagusnya anak mama ni. Baca santai-santai je. Sempat rekod! Nak pergi dekat, tengah riba adik la pulak.


Baca pun suara manja-manja. Baru start, so kebanyakannya ulangan dari siri 1. Konsep macam Bacalah Anakku juga!

Tak boleh lama-lama. MA memang tak bagi Adam baca buku lama-lama. Nanti takut dia rasa study ni membebankan. Budak kan... 

Dapat beberapa page, ok done! Masa untuk xbox pula. Habis melompat dan terjerit-jerit main. Pukul 10, tutup game dan kembali layan youtube. So, dia dah puas kan main macam-macam. Kalau suruh masuk tidur pun, Adam ikut aje. 

2 comments:

  1. Saya nak tgk video tu tapi kenapa tak blh play ?

    Bagus teknik belajar adam ni.. taklah dia bosan nanti...

    ReplyDelete
  2. sy pun tak bley play,cmna nak tgok?

    ReplyDelete