Kepentingan Vitamin C Untuk Kanak-Kanak

Kalau ikut sejarah Adam, tiga tahun pertama asyik demam saja. Sebulan entah berapa kali demam. Memang spare duit beratus juga sebulan. Sebab terlalu kerap demamnya, angkut pergi specialist la setiap kali. Demamnya pula, bukan suhu sikit-sikit. Demam panas! Lama pulak tu.

Masa tu, masih tak pandai gamaknya. Lama-lama, baru terdetik yang bagi Adam makan supplement. Itu time dia dah besar la. Vitamin pertama MA kasi adalah vitamin C - bermula daripada ap**ton, bertukar kepada bl****ores. 

Masa Adam baby tu, tak terdetik pulak untuk si ibu ni yang makan vitamin. Konon makanan dah cukup sihat - lengkap dengan sayuran dan buah bagai. Sedangkan sebenarnya, vitamin C ni, senang terhapus dengan proses memasak etc.

Sejak amalkan vitamin C, Adam masih demam. Cuma, demamnya tidak lama. Sekejap sahaja. MA tambahkan dengan pemberian madu dan minyak ikan ke dalam pemakanan harian. Madu tu, sikit sahaja. Dalam dua - tiga kali seminggu. Alhamdulillah, serasi. Sekarang sudah jarang demam =)


Untuk Aleesya, MA sedang amalkan pemakanan vitamin C. MA makan chewable vita-C. Harapannya, semoga imunisasi Aleesya lebih kuat daripada abang dulu.
  1. Meh kita tengok kepentingan vitamin C kepada kanak-kanak.
  2. Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi badan
  3. Membantu menjaga kesihatan gigi, gusi dan struktur tulang
  4. Meningkatkan penyerapan zat besi

Bila pertahanan semulajadi aka sistem imun badan kuat, demam dan selesema pun jaranglah nak melekatkan? Kalau melekat pun, insya Allah cepat baik.

Ok, siapa nak Chewable Vita-C 100mg yang sedap dikunyah ni, boleh la contact seperti di bawah. Harga mampu milik. MA suka. Adam? Lagi lah suka makan! Nak tau lebih lanjut berkenaan chewable vita-C 100mg ini, klik sini ok =)

Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
whatsapp : 012 629 5415

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

2 comments: