Cara Mengejutkan Bayi Yang Tertidur Semasa Menyusu

Ada baby yang sering ter tidur waktu menyusu. Bila dah tertidur tu, maknanya, perut belum kenyang. Bila belum kenyang, sekejap je dia akan menangis semula.

Ada baby pula, yang memang la matanya terpejam. Tapi, mulut bergerak tau. Dalam erti kata lain, masih menyusu tak berkesudahan. 

So, kalau baby yang selalu tertidur semasa menyusu ni, apa nak buat ye? Haaa... ini yang MA buat. Kalau ada tips lain, share la!

Cuit kat leher baby. Dekat kawasan nadi tu.

Tekan sikit payudara pada baby. Sure baby akan kembali menyusu. Yang ni cuma jalan masa payudara masih di dalam mulut baby. Kalau dah terlepas tu, tak jalan dengan Alesya. 

Cuit-cuit bawah dagu baby

Haaa... itu lah cara yang MA guna. Kalau tak jalan juga, kita kiss baby banyak-banyak. Sambil mulut berlawak jenaka. Kalau nasib baik, baby akan terjaga, senyum dan sambung penyusuan. 

Kalau tak jalan juga? Tak taulah. Letak aje baby kat bawah, sure kejap lagi menangis lagi sebab masih lapar. Haaaa... menyusulah sepuasnya.

Sapa nak set menyusu shaklee, contact seperti di bawah ye =)

Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
whatsapp : 012 629 5415

5 comments:

  1. macam2 cara..mmg praktikal semuanya..sy biasanya cuit pipi je..afia biasanya menyusu dlm keadaan tido dok menghisap lg..:)

    ReplyDelete
  2. Ilmu baru nampaknya ni.. haha.. bilalah nak applykan.. nk tutup kilang dah ....

    ReplyDelete
  3. Terima kasih, info yang sangat berguna. Senang-senang jom lawat www.kindhearty.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Terima kasih, info yang sangat berguna. Senang-senang jom lawat www.kindhearty.blogspot.com

    ReplyDelete