Buat Latihan Di Rumah

The first time is always the hardest time. Ini Adam tengah buat exercise dalam Peter And Jane 1 (c). Walaupun dah pernah melepasi sampai ke tahap 2 (c) tahun lepas, ini kali pertama Adam buat exercise siri ini. Selalu dia baca aje.

Bila baca sahaja, macam semuanya faham kan. Senang dan kacang. Nak tau betul faham dan dah expert, buat la latihan. Kalau tak dapat buat tu... fahamlah kan =)

Kadang-kadang, baca pun main langgar. Entah apa disebut. Rasanya main sebut apa yang diingat. Bila tegur, baru mata pandang betul-betul dan sebut. Aaishhh... lama tak ada focus training. Focus semakin lari.

Tengok gambar atas tu, buat exercise sambil tengok tv. Sambil intai adik. Sambil berborak. Saja tengok jam berapa lama dia bertahan. Alhamdulillah walaupun banyak selingan, 20 minit juga. 

Syukur Alhamdulillah Adam nak buat exercise. Tapi, boleh perasan.... list of vocabs dah turun banyak. Simple words yang guna sehari-hari pun dah tak ada. Hmmm...

5 comments:

  1. jemput join GA saya .
    http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2013/10/giveaway-beauty-care-by-ain-ruslee.html

    ReplyDelete
  2. Bebudak memang sukar nak concentrate kadang-kadang. Anak saya mesti ada give and take. Mesti buat deal dulu. Takpalah baru 7 tahun. Saya dah kata tahun depan no play-play, no temberang lagi dah.

    ReplyDelete
  3. Pandai & rajin Adam.. :)
    Salam Kenal & ziarah sis.. Nukilan UmmiAbi

    ReplyDelete
  4. yg penting semangat nk buat latihan tu ada..budak2 normallah tu mana boleh concentrate je tanpa selingan..:)

    ReplyDelete
  5. bagi dia santai2 buat latihan, jgn paksa sgt.. budk2 katakan

    ReplyDelete