Peneman Setia Semasa Dalam Wad



Inilah peneman setia di dalam ward. Walaupun tidurnya di atas tilam yang keras dan sejuk, setiap malam Adam kekal sebagai penanti yang setia.

Katanya " Best tidur kat hospital ni, sebab ada adik ".

Hurmmm... betul la tu. Sebab masa mama warded dulu, betul la Adam peneman setia. Tapi sesekali dia merungut juga nak tidur di rumah. Kali ini, satu rungutan pun tak dengar. Malah, bangun tidur pun happy sahaja. Perkataan pertama yang keluar dari mulut Adam setiap kali adalah " Adikkkkkk!!!! " dengan senyuman meleret.

Pantang adik menangis,  abang la yang akan cuba memujuk - menyanyi, berlawak, menepuk.

Jangan siapa berlawak nak ambil adik Adam. Nanti siapla kena warning free dari abang =)

4 comments:

  1. haa...sayang betul pada adik aleesya ni... adik cepat cepat balik ye.... sian kean amik darah tu. Nazif aritu sampai hari ke 16 baru xad kuning. walaupun sikit n tak kena masuk wad, risau juga.... doktor kata sebab saya amik oxytoxin sepanjang malam masa nak bersalin tu upyang kuning lambat turun walaupun tak tinggi bacaannya

    ReplyDelete
  2. seronoknya Adam jadi peneman ibu & adik di hospital..

    ReplyDelete
  3. Nak dapatkan pakaian bayi/kanak2 berjenama yang berkualiti dan menarik untuk si comel anda dengan harga berpatutan? Jom shopping di Zaira Kids Cloth..

    ReplyDelete