Mengemas Bilik Untuk Menyambut Baby

Phew... penat juga hari ni. Mengemas bilik untuk menyambut kedatangan baby baru. Bukan kemas bilik tidur yang digunakan sehari-hari, tapi bilik tetamu sebenarnya yang akan digunakan oleh kami empat beranak.

Tukar bilik kerana bilik tetamu ni lapang. Tak banyak barang. Hanya ada katil dan almari. Sesuai la nak dipenuhkan dengan barang-barang baby.

Mungkin kami tidak akan pakai baby cot. Hahaha... baby cot Adam dulu masih di dalam packaging asal. Bagi pada Hanif untuk digunakan, tapi, sama sahaja. Hanif pun sama tak pakai baby cot. Beriya beli masa mengandungkan Adam dulu =)

Lepas ni, mungkin boleh pass pada uncle ap untuk digunakan. Mac 2014, wan akan dapat sorang lagi cucu. Wahhh... meriahnya!

Ok, bilik kami tinggal nak pasangkan cadar, dan... siap! Letihnya mengemop dan mencuci kipas. Ini yang buat nak makan banyak ni. Haaaaa =)

5 comments:

  1. Mak buyung mengemop sendiri ke? Rajinnya..nanti terberanak cepat pulak.. tapi lega bila semua dah ready kan?

    ReplyDelete
  2. wah.. nak dapat baby baru ea.. best nye...

    ReplyDelete
  3. ramai baby yg tak suka baby coat kan..sy tak pernah beli.mahal kan benda tu.haha.buat aksesori bolehlah..tmbh2 klu baby yg fully bf ni..nk bau ibu je kt sebelah

    ReplyDelete
  4. seronoknye..ramai ramai baby lagilah meriah..hehe

    ReplyDelete