Lecithin Shaklee Untuk Kurus


Ada mama ceritakan pasal set bersalin shaklee sebelum ni. Selain ambil set basic + penyusuan, ada terselit di situ lecithin shaklee. Haaaa... kenapa ada lecithin shaklee? 

Ok. Badan kembang ok. Kembang semangkuk. Sampai kena di monitor oleh doktor sebab takut tekanan darah tinggi. Tapi, so far ok je. Masih cergas ke sana sini.

Niat hati nak fully breastfeed  baby lepas ni. So, insya Allah tidak akan berdiet atau memakan supplement sebarangan. Nanti efek baby kan...

Tapi lecithin ni tak mengganggu penyusuan baby pun. In fact, ada beberapa manfaat lecithin kepada ibu menyusu :
  1. Mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
  2. Membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
  3. Membantu mengatasi masalah lupa atau " short memory " yang biasa dilalui selepas melahirkan.
  4. Membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susu ibu untuk perkembangan otak baby.
Haaaa... bagus kan benefit dia. Kalau nak, jom contact saya =). 

Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
whatsapp : 012 629 5415

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

2 comments:

  1. sy kan alfafa masa dlm pantang hari tu masih belum habis makan.hehe

    ReplyDelete