Baca Buku Sambil Main




Gaya baca buku terkini. Bukan banyak pun, dapat la 3 page. Ikutkan mama, memang malas. Asyik nak main eja-eja je dengan Adam. Tapi, Adam sedar agaknya.  Bahasa Melayu dah boleh membaca sendiri. Tapi, English dah jauh ketinggalan.

Patutnya, siri Peter and Jane ni, dulu kami dah baca buku 3a. Sebab dah lama tak study, kita revise balik la. Start dengan 1a balik. 

Lokasi study - atas tilam depan tv. Dikelilingi dengan toys dan tangan pun sibuk main toys. Habis satu muka, ajak berborak. Sambung balik dan borak balik. 

Tak apa la anak sayang. Sendiri terasa nak study pun dah syukur. Mama dulu, sekolah menengah kot baru terasa nak study bebetul. Haaaa =)

2 comments:

  1. Betul tu setuju,jgn jadi macam aiman,tak ketuk tak jalan.huhu

    ReplyDelete