Kereta Anak Melayu

Lamanya tak buat apa-apa. Balik rumah, makan, tengok tv sambil main dan akhirnya tidur. Konon berangan nak buat kad raya untuk cousin Adam yang ramai tu pun tak buat. Agak-agak nak buat apa?


Mula-mula kena buat tayar dulu. Bulat-bulat, bulat-bulat.


Eh.... tak berapa nak bulat. Meh la mama tolong =) Lukis, kaler dan siap potong.


Untuk body, Adam kena buat sendiri.


Akhirnya ini la kereta yang dah siap. Di touch up oleh mama la merah-merah tu.

4 comments:

  1. waa ada ciri2 jadi inventor ne hehe

    ReplyDelete
  2. kelihatan Adam membuat dengan penuh semangat nampaknya...

    ReplyDelete
  3. tak jadi kad raya,yang ni pun jadi..semngat adam n mama tu y penting

    ReplyDelete