Sesi Bermanja Dibacakan Buku

Lama dah tak ada aktiviti membacakan buku cerita kepada Adam. Lama sangat sampai dah tak ingat bila last. Bed time stories pulak, memang tak practice.  Rajin... padahal tak banyak mana pun effortnya.

Lepas maghrib, Adam datang dengan buku di tangan. Buku pasal cozy land friends tentang counting. Hahaha... 1 to 10. Suruh bacakan.


Siap duduk atas riba dan... bermula lah sesi membaca. Buku ni untuk budak baru belajar mengira kot. Satu muka ada 1-2 ayat je. Yang menarik nya, pasal illustrasi yang penuh warna-warni. Cantik!


Seronoknya Adam. Memang dia seronok sangat kalau buat aktiviti dengan dia. Kesian pulak.... k lah... esok pilih lagi buku ok... mama bacakan =)

3 comments:

  1. nice activity with kids! btw jum join segment mya:))

    http://sweettedy.blogspot.com.au/2013/06/segment-winter-blogwalking-by-mya.html

    ReplyDelete
  2. bestnyer sesi aca buku cerita kan...adam..

    ReplyDelete
  3. seronok ada sesi mcm ni dgn anak2..

    ReplyDelete