Main Playdough

Just nak share pasal play-dough pluz ni. Saaaangat lembut dan datangnya dalam pelbagai warna menarik.



Benefit main playdough ni adalah untuk fine motor skill kan. Cuma, bila main dalam amount yang sikit ni, rasanya, memang sekadar main la. Tak ada pun menguji, mencanai, memotong. Tekap-tekap sahaja, dah settle.



Sama ada nak dapatkan regular playdough yang saiz besar untuk Adam berlatih kuatkan tangan, atau nak buat playdough sendiri. Guna resepi yang dulu ni, atau mungkin boleh hunting resepi lain pula. Eh... ada dua resepi sebenarnya dalam blog ni... tak jumpa dah =)

Buat sendiri pun bagus. Anak dah besar, boleh suruh sukat sendiri.

2 comments:

  1. a'aa betoi tu.. kalau sikit, rasa mcm xmencabar kan.. kita nak tlg main pun rs xpuas.. hahha

    ReplyDelete
  2. wow...bagusnya adam...:) ni lau dh expert main bentuk2 guna playdoh leh bagi adam main fondant, leh gak hias2 kek..hehhe

    ReplyDelete