Spelling Puzzle Yang Tetap In

Baru saja update spelling puzzle. Adam suka main puzzle. Puzzle yang ini special sikit agaknya. Asyik nak main yang ini saja. Padahal, banyak lagi puzzle yang ada kat rumah ni.


Banyak kan? Ada yang dibeli, ada juga yang dihadiahkan oleh anti dan uncle-uncle Adam. Mereka pun tahu kebaikan bermain puzzle ni. Jadinya, memang banyak la!

Main puzzle kali ni, selain cuba meneka / mengeja benda yang di cari, kita tambah lagi satu aktiviti - menulis puzzle yang telah berjaya diselesaikan. Puzzle ni dah main berkali-kali, so, kacang je nak diselesaikan. Janji mata tu, jangan tutup sudah =)

Nampak tu, khusyuk dia.


Siap pusing ke beakang tu, takut mama tolong dia.


Mana-mana yang berjaya, tulis pulak...


Banyak ni je pun yang Adam selesaikan. 


Padahal masih banyak lagi yang masih belum dibuat.


Tips dia - kalau anak nak berhenti main, biarkan. Dia dah penat. Yang penting bukan kuantiti, tapi kualiti. Apabila anak bermain ikut kehendak sendiri, dia akan enjoy. Bila enjoy, itu yang berkali-kali diusungnya puzzle ni untuk dimain.

No comments:

Post a Comment