Merawat Mata Merah

Pernah tak tiba-tiba je mata merah dan berair? Macam sakit mata tu. Tapi, tidaklah bertaik mata.

Semalam, tidak semena-mena nampak mata Adam merah. Bukan merah menyala, tapi kuranglah keputihan dan kesucian anak matanya.

Risaunya. Takut sakit mata. Nanti tak boleh pergi school kan. So.... inilah remedy awal yang dibuat...



Redha aje lah. Phone update. Nak rotate pic susah. Kalau pakai blogger-droid,  senang nak rotate, tapi setting susah nak buat. Hihihi.  Gara-gara tidak berkawan baik lagi dengan lappy.

Selalunya untuk eyes irritation yang awal macam ni, berkesan. Harapan berkesan juga untuk Adam. ♥♥♥

Event masa dulu-dulu,  terasa mata naik ketumbit pun MA letak eye mo. Terus menghilang ketumbit tu. Tak nampak pun di mata.

4 comments:

  1. lama sgt mgadap lappy tue..hehee....

    ReplyDelete
  2. Mata adam macam mana skrg? Dah ok ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah banyak berkurang... macam dah hilang. Tapi, kena taruk lagi la. Kasi cuci mata

      Delete