Jom Belajar Melukis

Yeay! Nak lukis sendiri, tak reti kan? Jadi, untunglah ada fancy paper ni. Kalau zaman dulu, pakai sahaja kertas minyak. Nipis, murah dan sememangnya menepati keperluan.


Yang ini agak tebal dan keras. Tak jumpa yang nipis tu. Mungkin ada, cuma mencari di kedai yang salah.

Adam pilih buku 1000 trashes activities ini untuk ditekap. Belek punya belek, gambar inilah yang menarik perhatiannya. 

Mulanya guna pen-ink pen. Memang tak berapa lekat la warnanya. Akhirnya beralih kepada kaler pensel warna hitam. Hmmmm... jelas.



Hasil ketekunan beberapa minit, terhasillah ini...


Seronok la dapat menghabiskan masa bersama =) Owhh... ini gambar asal.



5 comments:

  1. mencabar jugak nak tekap gambar tu....terrorlah adam

    ReplyDelete
  2. Wah...menariklah kertas tekap itu. Lukisan Adam juga cantik.
    Anak2 mesti suka kalau ada kertas ni.
    Satu ilmu yang baru.
    Thank You.

    ReplyDelete
  3. menarik nih...anak2 mesti suka aktiviti mcm ni

    ReplyDelete