Pukul Berapa Datuk Harimau

Pukul berapa datuk harimau? Pukul satu! Hihihihi... sebagaimana tajuknya, malam ni kita belajar tengok jam ok? 



Setakat pukul 1 atau 1. 30 memang Adam dah reti. Tapi, kita recap la sikit. Itu lah trick dia. Recap apa dia tau, pujilah sebab pandai... lepas tu baru ajar apa nak diajar. 

Simple saja hari ini- ajar 1.05. Itu sahaja. Nampak ringkas sangat kan? Tapi memang itulah kaedahnya di rumah. Bukannya nak UPSR pun lagi.

Hihihi... esok anak mama exam!

" Teacher kata esok periksa ".

" Periksa apa? ".

" Entah ".

Budak lima tahun... ok lah. Apa itu periksa pun dia tak tau. Errr... esok english la Adam. Hahaha. Jawab elok-elok tau =)

6 comments:

  1. Sekolah lima tahun pun ada exam ye.. Gud luck adam, esok jawab elok elok ye..

    bagusnya kaedah MA guna ni, sesuai dan nampak menarik perhatian tgk banyak jam yang ada ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aktiviti main2 mmg adam suka.
      Off to school. Gud luck =)

      Delete
  2. pujian bagus untuk kanak2 rasa dihargai kan...:)

    ReplyDelete
  3. 5 tahun pun dah belajat tgk waktu ye? good luck adam!!! aintie percaya u can do it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum... ini sesaje main kt rumah. Exam hari ni spelling. Erkkk...

      Buat la apa terdaya. Budak baru belajar kan.

      Delete
  4. bagus cara MA mengajar adam,nampaknya akak pun kena buat benda yg sama juga

    ReplyDelete