eBook Menarik Untuk Aktiviti Kanak-Kanak


Lagi online resources. Opsss.. silap. Free online resources. Ebook. Memang banyak ebook yang free. Siap ada audio lagi. Tak perlu sebenarnya nak beli vcd mahal-mahal. As long as ada internet connection.

Tapi MA tetap beli. Reason mudah, tak nak berebut laptop dengan Adam =). Tapi, sejak Adam pandai on dan off laptop sendiri, rajin pulak mengusung laptop ke hulu ke hilir, tak pe la. Redha. Bukan apa, flash tak boleh buka di ipad. 

Page ni seronok macam guna starfall juga, tapi lebih menarik sebab fokusnya pada aktiviti membaca. Free online books yang sangat-sangat menarik! 

So, agak-agak nak bertukar angin, gunakan pula ebook yang penuh warna-warni ni. Walaupun MA suka kepada buku-buku secara tradisional, sesekali boleh juga menggunakan sesuatu yang paperless - tak boleh diconteng-conteng, ditanda-tanda. Hihihi....

8 comments:

  1. wah, mcm best je ni.. leh try :-)

    ReplyDelete
  2. Wah. dengar seperti menarik, InsyaALLAH boleh try dengan anak2 nnt. Terima kasih

    ReplyDelete
  3. Wah.. menarik ni..
    thanks atas perkongsian :D

    ReplyDelete
  4. untuk mak pak pun menarik juga nih...hehe

    ReplyDelete
  5. menarik pendekatan online gini..smbil2 ngajar anak tu, leh ajar dia guna teknologi IT jugak MA

    ReplyDelete
  6. wah 2 in 1 ni.... sambil belajar sambil berkomputer...

    ReplyDelete