Serasi Bersama

Dua bulan di tadika, banyak perubahan positif pada Adam. Adam masuk tadika bukanlah dari zero. Masuk ke tadika setelah kenal ABC, nombor dan Alif Baa Taa. Aktiviti matematik mudah ( tambah dan tolak ) pun dah pass. Membaca yang mudah-mudah. 

Namun, sejak bertadika ni, nampak la zikir-zikir dan selawat mula berkumandang di bibir Adam. Azan dan iqamat sebelum sembahyang juga Adam yang buat. Memang banyak la salah sebutan di sana dan sini. Insya Allah seiring dengan masa, bacaan akan dapat diperbetulkan.

Disebabkan masih belum ada assessment,  pencapaian akademik masih samar-samar. Tapi, happy sebab banyak perkara baru yang diajar di sini.

Anak mama ni dah mula nampak belangnya. Salam semua cikgu dan menjerit dari dalam kerete bagitau dia nak balik kepada semua yang ada di situ. Satu persatu nama nak disebutnya.

Nampak gaya, memang serasi. Happy.

12 comments:

  1. Alhamdulilah...semoga Adam rajin2 kat sekolah yer...

    ReplyDelete
  2. Mari join sini. ^^

    http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/tumblring-time-by-selalulalu.html

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/mencari-blogger-and-instagrammer-yang.html

    Thanks. ^^

    ReplyDelete
  3. seronok dan nmpkbykperkembangan adam ekat situ.mama adam mesti hepy sbb ada serasi dengan tadikanya..

    ReplyDelete
  4. kita akan rasa happy bila anak kita juga happy. dari pelakuan anak kita..kita boleh tahu dia enjoy atau x :)

    ReplyDelete
  5. Salam Kak...
    Hihi..dah semakin besar adam..
    alhamdulillah..ibu mana yg x seronok nila tgk pencapaian ank yg mmberangsangkan!
    tahniah adam..
    dah dpt skol & kwn yg serasi ni lg best nk belajar..kan adam :)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ... bijaknya dia . Seronok bila dapat anak macam ni kan .

    ReplyDelete
  7. perkembangan positif dari Adam yer...tahniah Adam anda memang hebat...:)

    ReplyDelete
  8. sama jugak dgn adam khaleef... byk perkembangan positif.. setiap hari ada je doa yg dia ingat dan lagu yg dia ingat :)

    ReplyDelete
  9. legalah kalau banyak perkembangan positif pd adam..
    tentu rakan2 di sekolah dia baik..
    macam ni baru adam akan bersemangat nak belajar..

    ReplyDelete