19 Mencari Barang Tersembunyi

Sesekali Adam menggeledah buku lama, dapat la buku ini. Diilhamkan dari cerita toy story 3. 


Seronok bermain. Main lawan-lawan pulak tu. Mata siapa lebih cekap. Yang paling seronok ialah bila dapat usik sebab yang sorang lagi tak nampak.

" Haaaaa... mana? Mana? Mama dah nampak... ".

Sesekali ada peluang, Adam pulak yang membalas.

" Tak nampak ye? Adam dah nampak! ".

Asyik juga main ni. Dekat page yang terang, mudah aje nak mencari.


Tapi, sampai page yang gelap macam ni, mata MA rasa berpinar. Taulah malam, tapi, apsal gambarnya gelap sangat. Pedih ooo mata nak dicelik-celikkan. Hihhi.


Tapi yang bagusnya, tak perlulah main lawan-lawan kalau bermain dengan buku ni. Tak larat ooo nak main lawan-lawan. Anak bujang, gagah perkasa =)

19 comments:

  1. seronk men benda2 nih..bukan budak2 je suke men..org besor pon suke!hehe

    ReplyDelete
  2. seronok budak2 main ni kan.. deno pun suke jgk.. hihi^^

    ReplyDelete
  3. bagusnya buku ni, penuh warna warni... sgt menarik perhatian anak2 utk terus rajin baca buku tu...hihihi..

    ReplyDelete
  4. adam ajak mama main lawan2? haha... super mama macam ni...
    jadi MA kena selalu ajak adam main permainan macam ni pulak.

    ReplyDelete
  5. sgt2 menarik..bgus i..blh mcergaskan tak & mbuatkan otak berfikir

    ReplyDelete
  6. utk kecerdasan otak dan fokus..bagus aktiviti ni..sy selalu gak main dengan aiman cari2 brg ni..tp game pc lah..:)

    ReplyDelete
  7. wahhhh... seronoknya MA... satu idea yg bagus.. leh tiru MA la camni.. hikhik..

    ReplyDelete
  8. Seronok juga main ni.. otak akan bekerja..:)

    ReplyDelete
  9. PM yang besar nih pun kalau main lawan2 dgn Mifz kdg2 tewas jugak...haha

    ReplyDelete
  10. sampai sekarang saya suka main game ni..:)

    ReplyDelete
  11. best main game cari benda tersembunyi..anak pun cepat belajarkan

    ReplyDelete
  12. dulu ayut suke sgt men bnda ni..sbb tu skrg klu men crik2x ni hebat..hihihi

    ReplyDelete
  13. Bestnya.. aktiviti mama & Adam... jangan sampai gaduh sudah... hehe

    ReplyDelete
  14. MA busy ke., bila ank update entry terbaru.....

    ReplyDelete
  15. seronok juga ada aktiviti mcm ni dgn anak2 ye

    ReplyDelete
  16. Firas ada gak satu tp mickey mouse punya.....mklumla peminat tdgar mickey hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...