Tuaian Di Pasar Malam

Entah rancangan apa yang kami tonton. Pengacara ke pasar malam. Adam terkejut. " Malam-malam pun pasar buka? ". " Itu pasar malam ".

Akhirnya semalam bawa Adam ke pasar malam. Excited yang amat. Tidak sengaja sebenarnya. MA hendak bawa Adam berjumpa anti. Nak dinner bersama - Wan ada masak menu best. Terjumpa pasar malam. Pusing kereta mencari parking tiga kali la juga. Semuanya sebab Adam teringin hendak ke pasar malam.

Dan... hasil tuaian di pasar malam adalah : nasi ayam sebungkus, cakoi, cream puff, rangka ayam, chicken wings, drum stick... semuanya rasa nak dibeli. Padahal nak pergi makan ni! MA turut excited. Seronok oooo dapat ke pasar malam =)

Dapat juga benda ini.



Tapi, masakan emak memang tak tertanding la dengan masakan pasar malam.... hihihi... of course la kan. Takde sapa sudi sentuh, MA bawa balik rumah. Menyesal membeli banyak.

Pesanan anti " Belilah lagi ikut nafsu ". Hihihii.

8 comments:

  1. My adam pulak ( nama anak sama...) tiap kali pi pasar malam mesti kena pau! Nasib badan kann..heheh

    ReplyDelete
  2. uiii pedang sakti ke tu hehehe

    ReplyDelete
  3. same la kite..kalau g pasar malm mmg xhingat dunia..hahha

    ReplyDelete
  4. Hihi..xpe, lawatan sambil belajar ni ok juga...tmbhkan pengetahuan adam... Mama bli banyak banyak tu mmg xleh ckp apa, saya pun gtu kdg2..

    ReplyDelete
  5. as salam..

    by the way.. datang bertandang menjemput join my GA.. jom lah.. mana tahu ada rezeki.. dan semoga ukhwah berpanjangan,...
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html

    ReplyDelete
  6. kalau selalu ke pasar malam yg sama, mesti kena mark tempat febret...mesti ada punya !

    ReplyDelete
  7. sedap tu semua tu... deno kalau ke pasar malam mesti beli murtabak.. hihik :)

    ReplyDelete
  8. Susah nak.dpt makanan yg sedap kat pasar mlm tu... kebanyakannya masakan yg xde perasaan... baik masak sendiri! huhuhu saya selalu ke pasar mlm utk beli brg basah je...

    ReplyDelete