Lukisan Budak 5 Tahun


5 tahun? Ye la... Julai nanti. Tak sabar nak celebrate birthday =)

Lukisan? Bukanlah lukisan Adam sebenarnya. Tentulah lukisan mama yang tidak bertauliah. Asyik-asyik lukis kereta kan... Ada rumput dua ketul dan burung tiga ketul. Mentang-mentang la anak lelaki. Kereta. Kereta. Lukisan ni, recycle aje.  Bukan lukis yang baru. Dulu, Adam nak kaler tapi tiada tenaga sebab demam. Sekarang baru dikaler. Adam yang kaler tau!

Kaler di atas, masih belum kemas. Tapi, MA rasa dah cukup cantik dah ni. Banyak la improvement dari dulu kan. Sambil Adam mewarna, bolehlah MA meng iron baju. 

Ingatkan Adam nak kaler penuh satu page. Tapi masih banyak lagi ruang kosong. Next time kena lah kaler penuh satu page. Barulah cantik. Kalau masuk colouring contest, barulah boleh menang. Kan.... kalau penuh mesti nampak cantik :)

Published with Blogger-droid v2.0.9

8 comments:

  1. Sian adam...aunty doakan Adam cepat baik dari demam k... Minum air byk2...
    Wah, lukisan mama? Hihi...tak nak komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lukisan mama la.... tapi, adam yang kaler... bukan mama kaler tau!

      Delete
  2. Mula2 baca tadi ingat semua mama yg buat, sbb yg masuk dalam kepala "tentulah lukisan mama....". Rupanya adam yg kaler.. Menarik seni gabungan abu dan anak.. hihi..

    ReplyDelete
  3. pandai adam kaler,kt umah nie tak penah plak ajar aiman bermain dengan watercolour..aiman ni lg minat lukis dr mewarna..sama macam ibu.hehe..

    ReplyDelete
  4. Alololo... pandainya Adam color... cantik la...

    ReplyDelete
  5. wahhh cantik ler...ok la tuh dari umurnya...

    ReplyDelete