Gaya Anak Bujang Study


Alhamdulillah, anak bujang MA ni rajin study. Walaupun bukan setiap hari, dalam seminggu tu ada la 2 - 3 kali Adam mengambil buku untuk dibaca. Jika dulu, bacanya dengan pemantauan, dapatlah juga dalam 10 minit sehari. Sejak boleh baca sendiri, dan MA pantau sikit-sikit sahaja ni, untung la kalau dapat 5 minit =)

Tengok telatah dia. Ketika ini MA sedang iron baju.

" Mama, Adam nak study dengan mama ".

" OK ".

Diangkutnya buku... nak study perlukan buku kan? Dan ipad. Erk... jangan terkejut. Fenomena biasa untuk anak bujang ini. Baca dua tiga perkataan, mata beralih pada youtube. Ultraman. Cukup 10 perkataan, cerita di youtube makin hebat. Akhirnya, tamat sesi untuk hari ini.

Tak apalah. Walaupun sedikit, nampak progress Adam. Hihihi... dekat school masih proses mengenal ABC.

Dah lama hilang kegilaan ipad ni. Akhirnya kembali aktif =)

10 comments:

  1. canggih ank zmn skg..tgk ipad smbil bc,hehe..rjin adam ni

    ReplyDelete
  2. haha. budak zaman moden, kaedah belajar pun moden. asalkan adam nk baca , sikit pun ok lah tu, lama2 jadi byk juga....

    ReplyDelete
  3. Budak2 zmn sekarang.... Tak pa, asal rajin gak dia buat kerja.

    ReplyDelete
  4. Budak2 kalau belajar ckp 5-10 minit dah memadai.... sbb mereka cpt boring...

    ReplyDelete
  5. hehehe....ok dah tu. setuju dengan kak nora

    ReplyDelete
  6. hehe macam2 gaya siap ipad bagai..tp takp as long adam ada keinginan nak studi..macam aiman klu ibu tak ketuk mmg tak jalan..bila studi kena concentrate sbb ibu mmg garang.haha..

    ReplyDelete
  7. oklah tu... at least dia nak study...

    ohya, alisha skrg pun dh pandai minat ultraman tau.. hihii sama cam adam

    ReplyDelete
  8. bagus adam nak study dgn mama.. anak buah deno mcm tu juga, kdg2 nak deno ajar dia... hihi :)

    ReplyDelete