Bila Bertukar Tittle


Tengok anak manja sorang ni. Sekarang sudah ada taste. Gambar di atas nampak happy kan? Sebenarnya suhu sedang tinggi. Bawa berjalan untuk dipujuk makan.

Sudah dua-tiga hari menukar title mama.

" Boleh tak nak panggil mama IBU ? Ibu lebih best ".

Ikut suka la anak. Kalau tak nak panggil mama, ibu pun boleh. Lepas ini apa pula? Teringat kisah silam yang melekat sehingga ke hari ini. MA panggil wan sebagai MAK. Anti panggil sebagai MAMA. Memang panggil lain-lain. Masing-masing sudah punya taste sendiri.

Published with Blogger-droid v2.0.9

10 comments:

  1. Boleh tukar tukar ikut taste ye? Hehe..takpela yg penting adam bahgia... Ibu ke mama ke , tetap sayang aadam..

    ReplyDelete
  2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  3. Oh macam tu pun ada ye. Tukar selera mana yg selesa dia nak panggil..

    ReplyDelete
  4. aik... sama la cam gegurl momma... dia asyik panggil momma ni ibu jer.. ntah dari mana la dia dgr ibu ibu ni.. hahaaa... sama la cam mama adam.. momma skrg sudah bertukar IBU juga...

    ReplyDelete
  5. dah besar..dah pandai ada taste yer

    ReplyDelete
  6. tak pe mama janji sama maksud...kan panggilan untuk seorang mak banyak :)

    ReplyDelete
  7. anak2 saya nanti kena panggil mama...eh?? mama? anak2??? hahaha


    berangan x sudah...hehehe

    ReplyDelete
  8. hehehe macam2 la duhai anak....

    ReplyDelete
  9. anak saya pulak nak panggil ibunya mama, hmm mcm2 kan ;)

    ReplyDelete
  10. hehe..mcm2 anak2 ni ye,adam akak pun mcm tu jgk,kdg2 dipanggil akak ni ibu juga..layankan aje la

    ReplyDelete