4D Scan | Kelahiran Yang Ditunggu


Tidak sabar rasanya menunggu kelahiran baby sulung anti ini. Lebih kurang sebulan sahaja lagi.

MA pun teruja juga. Bukan setakat teruja untuk menerima anak buah, teruja melihat scan 4D ini. Maklum sahajalah, zaman Adam dulu, mana ada 4D macam ni. Siap ada video lagi.

Nampak sangat zaman dah berubah. Apa beza 3D scan dan 4D scan? 4D scan adalah 3D scan dalam bentuk imej yang boleh bergerak. Maksudnya, video. So, sekarang, boleh lihat video baby di dalam perut!

Bukan sekadar berseronok, namun seiring dengan perkembangan teknologi, sebarang ketidaknormalan pada bayi boleh dikesan dengan lebih awal. Ini akan membantu bakal ibu bapa untuk memahami apa yang terjadi dan apa yang perlu disediakan setelah anak tersebut dilahirkan. 

Hiihi... macam nak cerita panjang pasal scan 4D ni. Tapi, kita tunggu baby keluar dulu la =)

Adam dah ada plan nak main dengan baby anti ini....

10 comments:

  1. bestnya..bila la pengalaman mas nanti hihihi

    ReplyDelete
  2. wahhh, subhanallah... tahniah kpd 'anti' :D

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat tgk baby..hehe..

    tingin juga nak ada bby cpat2 after maried.. :)

    ReplyDelete
  4. mak tak sempat nak buat 4D....huhu sedih tapi takpe. next baby plis! :-p

    ReplyDelete
  5. skang zaman dh makin canggih.nak buat 4d en suami tak bg green light.haha

    ReplyDelete
  6. Dolu2..kita x merasa pun nak scan2 gini kan MA..Sob sob sob

    ReplyDelete
  7. a'ah..dah canggih teknologi kini...

    ReplyDelete
  8. wah..4D..best yer nampak jelas trus baby yer...

    ReplyDelete