Panas Dalam Dan Mata Bertahi

Sudah empat hari mata Adam bertahi. Bukanlah tahi mata yang menyebabkan mata sukar dibuka tu. Sikit sahaja. Tapi, biasanya ini petanda Adam panas dalam. Jika tidak dicegah, memang demam la jawabnya beberapa hari lagi.


Sebagai pencegahan dari demam, mama suruh Adam minum banyak air masak. Bila banyak air diminum, banyak juga lah yang akan keluar. Moga-moga air yang keluar itu membawa bersama kepanasan badan Adam.

Kalau berlaku macam ni, apa mama di luar sana buat ye?

8 comments:

  1. Kesian Adam. Semoga segera sembuh.

    ReplyDelete
  2. harap2 nanti panas dalam tuh akan berkurang yer ..

    ReplyDelete
  3. sis, sama dgn my daughter dulu...at first ingat sakit mata. few days lepas tuh demam....so now dah tau if mata berair/ tahi mata maknanya dia panas dlm hehhehehh

    sama juga mcm u, bg minum air masak and avoid from makan ais, durian...my daughter ada asthma so mmg kena avoid 2 benda ni

    ReplyDelete
  4. entah ekk tak penah plak alami masalah yg sama.mata bertahi nie sellaunya time sakit mata je..tp utk ilangkan panas badan, minum air masak byk2 mmg bagus..:)

    ReplyDelete
  5. alahai kesiannyer adam...semoga cepat sembuh yerk....

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena minum air masak byk ke.? Yg pelik tu siang x badan x panas pun..waktu malam jer pjd panas badannya..then mata jd bertahi..

      Delete
  7. Mata anak saya pun berair ni..risau saya..jemput ke blog

    ReplyDelete