Pendaftaran Tadika 2013


Harap-harap betullah keputusan ini. Pilih tadika je, tapi memeningkan kepala. 

Sempat bertanya kepada co-owner tadika, " Ada tak aktiviti yang boleh groom personaliti, confidence level anak-anak? ".

" Ada, masa convocation ".

Huuu.... " Anak saya dah kenal nombor, dah boleh baca sikit-sikit. Saya cari tadika yang boleh groom his other side ".

" Insya Allah mama, nanti dia ni akan well-groom".

I'll wait and see :)

MA maksudkan, bila ada perhimpunan mingguan ke, suruh la budak bercerita etc. Time makan, soh la budak yang bacakan doa makan. Latih la budak jadi imam time sembahyang. Dalam kelas, buat la apa-apa aktiviti yang boleh membina keyakinan diri mereka. Minta budak-budak yang jadi leader. Bukan nak tunggu sehingga hujung tahun. Rasanya ada kot, tapi, janganlah ada budak yang tercicir dari merasai semua itu.

5 comments:

  1. Semua ibu-bapa mahu yg terbaik utk anak. Kita boleh bimbing juga di rumah. Insya-Allah Adam boleh jadi anak cemerlang..

    ReplyDelete
  2. betul tu. kita nakkan yg terbaik utk anak2 kita kan. mcm saya, mmg kat rumah kitorg akan ajar c kakak dari a-z. alhamdulillah, dia cpt pickup. baru 6 thn dah bole hafal sampai sifir 6. apepun, bermula dari rumah :)

    ReplyDelete
  3. betul tu..kalu bole nak yg terbaik utk anak2 kan

    ReplyDelete
  4. insyallah adam mampu lakukan...yg penting mama kena percayakan cikgu dia selain ajaran yg didik di rumah :)

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah... harap2 tadika tu ada buat semua tu.. kita ibu2 ni mmg kalau blh nak yg terbaik kan

    ReplyDelete