Makan Luar vs Makan Dalam

Adam, 4 tahun 4 bulan. Tinggi, entah. Berat 15.7kg. Wahhhh.... patut nampak bulat sikit. Naik 700gm. Nak makan, sangat susah. Picky eater la senang cerita.

Makan di kedai, semuanya sedap. Roti bakar pun sedap. Air teh 'o' lagi sedap. Banyak pulak tu makan. Makan di rumah, huhuhu.... permainan lebih bermakna. Jenuh juga. Tapau makanan dari kedai juga tak jalan. Feel tiada kah? Esok cuti, mama try kemas meja makan jadi macam kat kedai ya? Rasanya, meja makan kita lagi cantik setting nya dari kat kedai. 

Tengok ni.... umur hampir mencecah 2 tahun. Food court sahaja. Cerianya!


Tapi memang seronok kalau bawa Adam makan di luar.

3 comments:

  1. budak2 mmg suka explore bila makan kat luar..

    ReplyDelete
  2. Mifz lak kalau bawak makan luar papa dan mama nyer dah kene bersedia dari segi fizikal dan mental...hehe

    ReplyDelete