Minta Homework Dengan Cikgu

Budak generasi baru. Conversation semasa mama menghantar Adam ke school.

" Kak Su ni, dah lama tak bagi Adam bawa balik buku. Saya nak rajin-rajin dengan mama saya ".


Aduh... senget kepala nak tengok ;p


Haaaa.... amik ko... bulan lepas school dah mula kasi homework. Baru tiga kali pun. Daaaannn Adam excited sangat dapat homework. Hihihi... rasanya kes ini. Good motivation untuk Adam.

So, semalam, dapat la buku ini, which mama dah pun kasi Adam tengok videonya di sini. Kompem faham. 

Cerita-cerita kanak-kanak ni, memang menyeronokkan. Cuma, belum jumpa lagi kisah nabi-nabi di dalam ayat-ayat pendek. Buku yang kami ada, semuanya panjang berjela. Sesiapa tahu ada kisah nabi-nabi yang pendek dan sweet, boleh bagitau? Mama nak cari :)

7 comments:

  1. salam,

    nama adam sama ngan nama anak saya. ^^
    rajin adam erk!! budak-budak masa rajin ler kena ajar derang..hehe

    ReplyDelete
  2. seronok kan ajar kanak2 bersemangat mcm ni ^_^

    ReplyDelete
  3. HEHE..Ceria Tengok homework budak2 tadika ni..:D

    ReplyDelete
  4. yg pendek2 ada,tp yg sweet tu tak tahulah plak.sy biasa belikan aiman ladybug.kisah nabi ada juga,tp kisahnya tu tak berapa umph sgt.klu cerita binatang ke fairy tale ok la.sy pun belum jumpa kisah nabi yg best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ladybug ye.... nanti saya try cari...

      Delete