Badan Kembali Ke Bentuk Asal Selepas Bersalin

Mengandung sembilan bulan ( bagi kebanyakan orang ) tentunya akan banyak merubah bentuk badan seseorang bakal ibu. Selain perut yang membesar, bahagian-bahagian tubuh yang lain turut berkembang pesat. Alangkah beruntungnya bagi ibu yang hanya perut sahaja yang terjojol keluar. Lain-lain anggota lebih kurang sama ketika tidak mengandung.

Lemak-lemak yang dikumpulkan di bahagian badan, lengan, peha dan sudah tentunya perut dan punggung tidak boleh hilang dalam sekelip mata. Semuanya perlukan masa dan usaha. Beberapa kilogram akan hilang serta-merta selepas bersalin - darah, air ketuban, uri dan tentunya baby. So, beberapa kilo yang hilang itu tentunya adalah berita yang menggembirakan. Namun, bagaimana dengan selebihnya?

Ibu yang mempunyai kadar metabolisma yang tinggi mungkin akan berjaya mengurangkan berat badan di dalam masa berpantang. Namun, bagi kebanyakan wanita, ia mungkin mengambil masa dalam enam bulan hingga setahun. 

Jadi, kepada average moms, terpaksa la berusaha lebih sedikit untuk meningkatkan kadar metabolisma. Senaman ringkas dan penyusuan ibu akan membantu mempercepatkan pembakaran lemak-lemak degil. Selamat tinggal lemak degil! 

Jom cuba set bersalin Shaklee =)
Boleh contact seperti di bawah ye.


Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
whatsapp : 012 629 5415

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

7 comments:

 1. singgah cini and follow. jemput join segmen saya ya :)

  ReplyDelete
 2. memang tugasan mencabar nak menjaga badan selepas bersalin kan...

  ReplyDelete
 3. 2la, ada yg seang kmbali kpd asal n ada yg susah kan...

  ReplyDelete
 4. beruntung sebab tak sempat nak gemuk lebih lagi dan lagi. hehehe

  ReplyDelete
 5. Tula...nak shape mcm zaman anak dara punyela susah..degil betul lemak-lemak ni xD

  ReplyDelete
 6. sy time pregnant badan mmg mengembang dengan pesat.tp time aiman dulu habis pantang mmg turun keberat asal.yg 2nd nie tak tau la.mitak2 metabolisme ni masih tinggilah.hihi

  ReplyDelete